Fakturering & debitorstyring

Nexus giver dig et godt overblik over dine debitorer og hjælper dig med at få betalingerne i hus. Det er vigtigt for din likviditet og for at undgå tab.

Når du udsteder en faktura veksler du grundlæggende en værdi på lageret med et krav mod en kunde. Nexus giver dig rige muligheder for at vælge hvor stor en risiko du vil tage, primært styret ved det dit valg af betalingsbetingelse, betalingsmetode og ved den maksimale kreditramme på kunden.

Fakturaen udstedes på baggrund af ordren, og det er muligt af fakturere et færre antal varer end det bestilte. Ordren holder styr på restordre-linjer, og der kan således knyttes mere end én faktura til hver ordre.

I Nexus kan du opsætte flere debitorlister, der kan filtrere på account manager såvel som rykkerstadie. Har du mange debitorer opnår du med filtrerede debitorlister et større overblik, og du kan naturligvis også have en debitorliste der indeholder alt.

Såfremt du stiller krav om forudbetaling fra din kunde, kan du vælge at lade ordren virke som betalingsanfordring - eksempelvis ved online betaling med kreditkort, som kunden selv gennemfører som en del af ordreafgivelsen. Nexus tillader mere end en onlinebetaling pr. ordre, hvilket er gavnligt hvis der opstår tilføjelser til ordren. Du behøver dermed ikke annullere den oprindelige autorisation fra kunden, men kan blot oprette en betalingstilføjelse. Ordrens betalinger ender med at blive fakturaens betaling, til den tid fakturaen udstedes.

Lad Nexus afsende dine rykkere

På hver kunde kan du vælge blandt tre forskellige rykkerprofiler. Hver profil følger et bestemt mønster for rykning. Hver profil har 3-4 forskellige rykkertekster, afhængig af hvilken rykker der skal afsendes. Hver gang du har registreret betalinger i Nexus er du klar til at afsende rykkere. Nexus sørger selv for, at kun de kunder der er relevante at rykke på tidspunktet fremgår af afsendelseslisten. Du kan manuelt fravælge afsendelsen pr. kunde.

Korrekt formulerede rykkere har en gavnlig effekt på betalinger, og fremfor alt har du opført dig korrekt, i fald du senere i forløbet må tage mere alvorlige midler i brug som eksempelvis inkasso.