Stimulerer dine kunder til selvbetjening

Jeg er tvivl. I tvivl om hvad fragten koster? Om prisen er inkl. eller excl. moms? Skal jeg oprette mig som bruger for at lægge en ordre? Hvad indeholder produktet præcist? Hvornår kan I levere hvis jeg bestiller nu?

Vi giver dig her nogle tips til at nedbringe tvivlen blandt dine kunder. Samtidig vil shoppens troværdighed øges fordi du vil fremstå mere professionel og med højere kendskab til hvad dine kunder sætter pris på i en online shop.

Kend din målgruppe

Tiden hvor en pris, et produktnummer og måske et billede var tilstrækkelig produktpræsentation online er væk. At forstå hvad din målgruppe (eller målgrupper) sætter pris på, er afgørende for at du kan tilrette dine præsentationer, tekster og valgmuligheder optimalt.

Du kan stille dig selv nogle spørgsmål som kan lede til antagelser, som atter kan lede dig i retning af konkrete valg:

Handler de samme kunder igen og igen, og modtager produktinformation på anden måde, eksempelvis fra trykte kataloger eller besøg fra en sælger?

Hvis de selv skal bestille online, vil dine kunder værdsætte:

  • hurtig betjeningstid - få klik til ordre
  • information om tilgængelighed
  • produktrelationer
  • fyldig produktinformation

Beskriv dine produkter

Købere fokuserer i stadigt stigende grad på detaljer, og vil foretrække at besøge de shops hvor der - i deres øjne - er den bedste information.

Hold igen med anprisningerne

En produktbeskrivelse, der med flittig brug af tillægsord hurtigt fremstår som en forudindtaget lovprisning er vi som købere efterhånden resistente overfor.

Skriver du derimod en faglig gennemgang af den bagvedliggende ambition med produktet (hvorfor har I det i jeres sortiment?), en gennemgang af typiske anvendelser, og hvilke egenskaber ved produktet som kunder værdsætter, så er det langt lettere for en potentiel kunde at pejle sig ind på om det rigtige produkt er fundet.

Anbefalet længde på din beskrivelse

Der er ikke et entydigt svar på hvor lang beskrivelsen skal være. At beskrive samtlige funktioner og fordele ved en smartphone kræver en længere beskrivelse end opladeren til telefonen.

Generelt kan man sige, at desto længere din tekst er, desto mere er der brug for overskrifter og opdeling i kortere afsnit. På den måde kan dine brugere lettere danne sig et overblik og læse det der er relevant for dem.

Relatér til andre produkter

Inspirer med det samme til andet og mere! Din potentielle kunde er muligvis landet præcis det rigtige sted - muligvis ikke. Vis derfor produkter der komplimenterer eller er alternativer, sådan at dine kunde har en vej videre, såfremt dette nedslagspunkt ikke var det rigtige.

Billeder er vigtige

Som købere søger vi bekræftelser på, at alting passer sammen. Selv med en præcis produkt-titel og beskrivelse vil du give din køber ro, hvis du samtidig viser et billede af varen. Ro er modsætningen til tvivl, og det er hele tiden tvivl du forsøger at eliminere.