Driv kunder mod dine platforme - ikke væk fra dem

Det er ingen tvivl om at sociale medier kan være et tveægget sværd. På den ene side tænker du måske, at du må møde dine kunder hvor de end er. På den anden side tænker du måske over hvordan du giver dine egne platforme relevans nok.

Muligheden for at hente mere eller mindre organiseret indhold ind på dine egne platforme fra sociale medier kan friste - du får glæde af dine egne posts (og måske brugeres posts) flere steder, og hvis brugere engagerer sig med kommentarer eller likes, så må det da have en gavnlig effekt. Eller hvad?

Man kan vælge at tænke i en metafor som en gade. Er der trafik begge veje? Eller er gaden ensrettet? Og i så fald, i hvilken retning? Alt for tit ser man SoMe plug-ins, der ved første øjekast ser fine ud, men når brugeren interagerer med indholdet på din platform ledes trafikken til det sociale medie - og så var dét besøg hos dig slut.

Tænk på trafikretningen

Overvej, hvordan du kan bruge de sociale medier til at lede trafik til dine platforme i stedet for væk fra. Det er fint at hente feeds ind, så længe at formålet med feedet er klart. Husk på, at at hvis feedets formål er at skabe dynamik, at du så også opfører dig dynamisk på det sociale medie.

Leder feedet af billeder eller kommentarer dine besøgende væk fra din platform så bør du være meget skarp på om - og i så fald hvordan - det tabte besøg gavner din virksomhed.

Opfat dine digitale platform som en fysisk butik

Prøv at se på dine egne online platforme som hvis du havde en fysisk butik med husleje, personale og åbningstider. Vi ved, at en fyldt butik tiltrækker flere kunder end en tom. At hvis der er god stemning og det er let at blive inspireret og finde rundt så bliver man længere. Og hvis man endda kan få god hjælp så køber man sikkert også et eller andet. Online er ikke spor anderledes.

Vi ville aldrig lede en kunde i en butik til døren frivilligt, før der var købt et eller andet. Supermarkederne er verdensmestre i dén disciplin - om det så er en pakke tyggegummi ved kassen.

Led derfor aldrig dine besøgende "til døren" på dine egne online platforme, særligt ikke med en så dragende og tillokkende dør som ind i de dominerende sociale medier.